En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

Binanın sineinden zirya mevsuk nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Ivedili çıkış bapları binası itibarıyla birtakım özelliklerle donatılır. Bapların çıbanlıca özellikleri süflidaki gibidir:

Yangına Dayanıklı Kapılar ile ait her detaya bileğindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

İstanbul Cumhuriyet altını Mirmüddeiumumilığının tutuklamaya sürükleme hatsında, yangın sonrasında vaka yeri tetkik ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin uzman ekipleri, üç nefis iş eminği ve yangın mahirı eksper heyetince ve 2 Cumhuriyet altını Savcısı nezaretinde inceleme ve keşif binaldığı kaydedildi.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdivenleri, akla yatkın bir tasavvur ile inşa edilmelidir. Bu tasarım, kullanıcıların acil durumlarda çabucak kullanabilmesini esenlamalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen bünyelabilmekle yan yana elan çok haricen meydana getirilen yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin nedeni belde kaybına içyüz vermemesi ve elan az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler bölüm önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına illet olacaktır.

Yangına karşı güvende sürdürmek üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların hayat eminğini peylemek için kapı kasası ve kullanılan öteki aksesuarlarıyla güven oluşum etmekteyiz.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzlükında mahir ve sükselı kapı üreticileri ile çaldatmaışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların gerekli testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Evlerin ve iş yerlerinin güvenliği, zarfında kâin insanlarla baş başa kıymetli eşyaları gözlemek namına…

Report this wiki page